Over de homeopathie opleiding

Introductiecursus Homeopathische Verloskunde

🎉 Al 40 jaar een begrip Nederland 🎉

Maak kennis met de mogelijkheden van homeopathie

Waarom?

Bij steeds meer aanstaande ouders bestaat de behoefte aan natuurlijke begeleiding bij zwangerschapsklachten. Om tegemoet te komen aan deze groeiende vraag, is er sinds 2014 een post-HBO-hv (homeopathische verloskunde), opgericht voor verloskundigen die op professionele wijze met homeopathie willen werken. De introductiedagen zijn een inleiding op deze studie en bieden al meteen praktische adviezen over homeopathie bij bepaalde zwangerschapsklachten en het begeleiden van bepaalde problemen bij de bevalling.

Voor wie?

Voor verloskundigen die meer willen weten over een natuurlijke en veilige begeleiding met homeopathie tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je leert wat homeopathie inhoudt en wat het kan betekenen voor jouw verloskundige praktijk.

Wat?

Een interactieve presentatie over:
- De werkzaamheid en toepassing van homeopathie
- Indicaties voor homeopathische hulpverlening tijdens zwangerschap, bevalling en PP
- Werken met homeopathie in de verloskundige praktijk.
- Indicaties en toepassing van enkele belangrijke homeopathische middelen bij zwangerschapsmisselijkheid en de bevalling.
- Casuïstiek en praktijkvoorbeelden van homeopathische verloskunde.

Speciaal voor verloskundigen die eerder een basis-introductiedag hebben gevolgd is de 2e dag een meer uitgebreide studiedag over homeopathie bij de bevalling, met onderwerpen als homeopathie bij pijn en angst, niet vorderende ontsluiting en uitdrijving.

Introductiecursus volgen

Avond 1 : 18 oktober 2023
Avond 2: 25 oktober 2023

Online: 19.00-21.30 uur (via een toegestuurde Zoomlink)
Docent: Els Leechburch Auwers, stafdocent postHBO-homeopathische verloskunde
Kosten: €100 voor beide avonden

Aanmelden