Over de homeopathie opleiding

Introductiecursus Homeopathische Verloskunde

🎉 Al 40 jaar een begrip Nederland 🎉

Maak kennis met de mogelijkheden van homeopathie

Op vrijdag 2 juni en 16 juni 2023 ben je als verloskundige van harte welkom op de interactieve introductiedagen over het werken met homeopathie in de verloskundige praktijk!

Waarom?

Bij steeds meer aanstaande ouders bestaat de behoefte aan natuurlijke begeleiding bij zwangerschapsklachten. Om tegemoet te komen aan deze groeiende vraag, is er sinds 2014 een post-HBO-hv (homeopathische verloskunde), opgericht voor verloskundigen die op professionele wijze met homeopathie willen werken. De introductiedagen zijn een inleiding op deze studie en bieden al meteen praktische adviezen over homeopathie bij bepaalde zwangerschapsklachten en het begeleiden van bepaalde problemen bij de bevalling.

Voor wie?

Voor verloskundigen die meer willen weten over een natuurlijke en veilige begeleiding met homeopathie tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je leert wat homeopathie inhoudt en wat het kan betekenen voor jouw verloskundige praktijk.

Wat?

Een interactieve presentatie over:
- De werkzaamheid en toepassing van homeopathie
- Indicaties voor homeopathische hulpverlening tijdens zwangerschap, bevalling en PP
- Werken met homeopathie in de verloskundige praktijk.
- Indicaties en toepassing van enkele belangrijke homeopathische middelen bij zwangerschapsmisselijkheid en de bevalling.
- Casuïstiek en praktijkvoorbeelden van homeopathische verloskunde.

Speciaal voor verloskundigen die eerder een basis-introductiedag hebben gevolgd is de 2e dag een meer uitgebreide studiedag over homeopathie bij de bevalling, met onderwerpen als homeopathie bij pijn en angst, niet vorderende ontsluiting en uitdrijving.

Open Dag

Aansluitend op de 2e introductiedag staan er Open dag-uren gepland vanaf 15.30 u, waar informatie over de studie homeopathische verloskunde wordt gegeven en vragen kunnen worden gesteld!

Introductiecursus volgen

Dag 1: 2 juni  – Introductie en zwangerschapsmisselijkheid (10.00-16.00 uur)
Dag 2: 16 juni – Homeopathie bij de bevalling (10.00-15.30 uur)

Op de 2e lesdag is er vanaf 15.30 tevens “Open dag” voor de postHBO studie Homeopathische verloskunde die vanaf 8 september 2023 start met maandelijks live en online lessen.

Locatie: Zalencentrum Open Hof, Hesseplaats 441 3069EA Rotterdam (Zaal Oase op de eerste verdieping van het gebouw)
Docent: Els Leechburch Auwers, stafdocent postHBO-homeopathische verloskunde
Kosten: €85,- per dag, €150,- voor beide dagen (incl. koffie, thee en hand-out) / Studententarief: €55,- per dag. Beide dagen €100,-

Aanmelden

Je kan je aanmelden via Els Leechburch Auwers, leechburch@hotmail.com of bel 06-16388375.

Of via dit aanmeldformulier (ga naar aanmeldformulier)