Ervaringen van anderen

De Homeopathie Academie Nederland heeft tientallen studenten opgeleid tot klassiek homeopaat. Hieronder vind je een aantal reacties van oud-studenten.

Hoe help je iemand echt te genezen?

“Het is mijn passie om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. Stevig met beide benen op de grond. Ik werkte eerst als verpleegkundige / fysiotherapeute. Helaas werden veel patiënten eerder zieker dan beter. De vraag “Waarom wordt iemand ziek en hoe help je hem echt te genezen ?”, kon niet goed beantwoord worden. Dat leerde ik pas op de Homeopathie Academie Nederland: de ziekteclassificatie met de duidelijke filosofie van Hahnemann en vervolgens een hoog succespercentage in mijn eigen praktijk. Behalve de studie informatie is er nóg iets heel belangrijk: de sfeer, verbondenheid, collegialiteit en de warme wijze waarop men met elkaar omgaat! Dát hangt daar in de lucht. Dit alles maakt de HAN zo bijzonder!”

Henriëtte Metz
https://homeopathiepuur.nl/

Compleet en professioneel

De Homeopathie Academie Nederland is een opleiding met betrokken docenten die ook in de praktijk werken. De opleiding is compleet en professioneel. De driehoek van filosofie, toepassen van middelen en medische onderbouwing komt de hele opleiding terug. Het is van belang om zelf actief te blijven tijdens de opleiding in de kennis en vaardigheden die je op doet. Deze kennis en vaardigheden kan je goed gebruiken tijdens je stage en later bij je praktijkvoering.

Bianca Koskamp
Praktijk Vivens

Anders naar mensen kijken

Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren. Met name de brede kennis van de docenten over mensen en hun gezondheid sprak me enorm aan. Je leert op een andere manier naar mensen te kijken waardoor je meer inzicht krijgt in het ontstaan van ziektes. Lessen werden op een interactieve manier gegeven wat belangrijk is om de concentratie vast te houden. De combinatie van stage en studeren is pittig maar was voor mij heel belangrijk om te functioneren als homeopaat.

Jan Nij Bijvank
http://www.klassiekehomeopathieheino.nl/

Blij dat ik voor de HAN gekozen heb

Ik ben bij homeopathie terecht gekomen – heel verrassend eigenlijk – vanuit mijn wetenschappelijke opleiding. Tijdens mijn studie aan de Wageningen Universiteit specialiseerde ik me in biologische landbouw en maakte kennis met homeopathie. Mijn interesse was gewekt! Ik wil altijd het ‘waarom’ weten en tijdens mijn studie aan de HAN kwam ik er al gauw achter dat homeopathie niet alleen een geneeswijze is, maar een allesomvattende manier om naar het leven kijken. Mijn studie aan de HAN heb ik ervaren als een omslagpunt, het homeopathische ‘totaaldenken’ raak je nooit meer kwijt, het wordt een ‘way of life’. Ik heb bewust gekozen voor de HAN vanwege de ziekteclassificatie, een heel analytische manier van structureren, die altijd handvatten geeft bij alle mogelijke problematiek. Ondanks de logistieke afstand ben ik nog altijd ontzettend blij dat ik de keuze voor de HAN heb gemaakt!

Anneke van der Wel
Groene Hart Homeopathie

Homeopathie studeren vanuit het buitenland

Je leert niet alleen homeopathie op een mooie fijne manier, je leert het ook nog eens van de besten. En dit alles vanuit Tenerife! Ja hoor, ik volg elke les perfect via Skype of Zoom. Ik heb hetzelfde contact met de medestudenten. In de werkgroepjes ben ik er 100% bij.

Lees hier haar volledige ervaringsverhaal >

Christel Heerwegh
Student jaar 2 (2020-2021)

 

Weer zin om aan de slag te gaan!

Wilde even laten weten hoe inspirerend ik de lessen van jaar 3 weer vind. Echt heel gaaf. De puzzelstukje beginnen op de juiste plek te vallen!

Sancha Vieira
Student jaar 3 (2018-2019)

 

Studenten en docenten over de opleiding

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.