Daarom homeopathie studeren

Ervaringen van anderen

De Homeopathie Academie Nederland heeft tientallen studenten opgeleid tot klassiek homeopaat. Hieronder vind je een aantal reacties van oud-studenten.

Hoe help je iemand echt te genezen?

“Het is mijn passie om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. Stevig met beide benen op de grond. Ik werkte eerst als verpleegkundige / fysiotherapeute. Helaas werden veel patiënten eerder zieker dan beter. De vraag “Waarom wordt iemand ziek en hoe help je hem echt te genezen ?”, kon niet goed beantwoord worden. Dat leerde ik pas op de Homeopathie Academie Nederland: de ziekteclassificatie met de duidelijke filosofie van Hahnemann en vervolgens een hoog succespercentage in mijn eigen praktijk. Behalve de studie informatie is er nóg iets heel belangrijk: de sfeer, verbondenheid, collegialiteit en de warme wijze waarop men met elkaar omgaat! Dát hangt daar in de lucht. Dit alles maakt de HAN zo bijzonder!”

Henriëtte Metz
https://homeopathiepuur.nl/

Compleet en professioneel

De Homeopathie Academie Nederland is een opleiding met betrokken docenten die ook in de praktijk werken. De opleiding is compleet en professioneel. De driehoek van filosofie, toepassen van middelen en medische onderbouwing komt de hele opleiding terug. Het is van belang om zelf actief te blijven tijdens de opleiding in de kennis en vaardigheden die je op doet. Deze kennis en vaardigheden kan je goed gebruiken tijdens je stage en later bij je praktijkvoering.

Bianca Koskamp
Praktijk Vivens

Anders naar mensen kijken

Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren. Met name de brede kennis van de docenten over mensen en hun gezondheid sprak me enorm aan. Je leert op een andere manier naar mensen te kijken waardoor je meer inzicht krijgt in het ontstaan van ziektes. Lessen werden op een interactieve manier gegeven wat belangrijk is om de concentratie vast te houden. De combinatie van stage en studeren is pittig maar was voor mij heel belangrijk om te functioneren als homeopaat.

Jan Nij Bijvank

Blij dat ik voor de HAN gekozen heb

Ik ben bij homeopathie terecht gekomen – heel verrassend eigenlijk – vanuit mijn wetenschappelijke opleiding. Tijdens mijn studie aan de Wageningen Universiteit specialiseerde ik me in biologische landbouw en maakte kennis met homeopathie. Mijn interesse was gewekt! Ik wil altijd het ‘waarom’ weten en tijdens mijn studie aan de HAN kwam ik er al gauw achter dat homeopathie niet alleen een geneeswijze is, maar een allesomvattende manier om naar het leven kijken. Mijn studie aan de HAN heb ik ervaren als een omslagpunt, het homeopathische ’totaaldenken’ raak je nooit meer kwijt, het wordt een ‘way of life’. Ik heb bewust gekozen voor de HAN vanwege de ziekteclassificatie, een heel analytische manier van structureren, die altijd handvatten geeft bij alle mogelijke problematiek. Ondanks de logistieke afstand ben ik nog altijd ontzettend blij dat ik de keuze voor de HAN heb gemaakt!

Anneke van der Wel
Groene Hart Homeopathie

De lessen hebben me geïnspireerd en uitgedaagd om me verder te ontwikkelen

Dankzij de HAN kon ik mijn passie voor gezondheid en dieren combineren. In 2016 ben ik gestart met de opleiding en heb bewust de keuze gemaakt om te kiezen voor de unieke combinatie humane en veterinaire klassieke homeopathie. De opleidingen worden als aparte opleidingen aangeboden, maar zijn wel tegelijk te volgen. Dat is een pittige keuze geweest, want de studiebelasting is ook per opleiding. Deze keuze heeft ook veel voordelen. Je hebt de mogelijkheid om in 5 jaar 2 Hbo-opleidingen af te ronden. Juist door de combinatie gaf me dit veel verdieping en versterkte het mijn ontwikkeling. De lessen zitten heel goed in elkaar en hebben me geïnspireerd en uitgedaagd om me verder te ontwikkelen. Ik kijk met veel enthousiasme terug naar deze jaren.

De opleiding veterinaire klassieke homeopathie is een 4-jarige opleiding, waardoor je het laatste jaar van humaan al ervaring kunt opdoen met je eigen praktijk in de veterinaire klassieke homeopathie. Ik raad de opleiding veterinaire klassieke homeopathie graag aan, aan alle dierenliefhebbers met een natuurlijke kijk op gezondheid en interesse in de klassieke homeopathie.

Nicole van Rossum
Praktijk de Vitalist

Deze opleiding heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen een diploma

Als dier en gezondheid je interesseren dan is deze opleiding zeker een aanrader! Binnen de veterinaire opleiding van de HAN wordt je op een hele brede manier geschoold om als veterinair klassiek homeopaat aan de slag te kunnen. Mijn liefde voor dieren is er altijd geweest. En door deze opleiding is mijn liefde alleen maar gegroeid. Van zwangerschap en geboorte tot overlijden kun je behandelen en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de opleiding kijk je naar gedrag en wat daarachter zit. Je leert over rasgebonden erfelijkheid en de gevolgen hiervan. Er zijn hele mooie medische lessen, er zijn ook praktijklessen waarin je leert hoe een boerenbedrijf in elkaar steekt en hoe je met oa paarden omgaat in de praktijk. Tijdens de stageperiode ga je je kennis toepassen in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren Veterinair Homeopaat. In deze periode zie je wat homeopathie allemaal voor een dier kan doen. Dieren reageren vaak snel en heel puur op de middelen, waardoor je snel een mooi resultaat bereikt.

Je leert anders kijken naar ziek zijn. Maar het mooiste van alles, je leer op een milde en duurzame manier genezen.

Deze opleiding heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen een diploma. Ik kan zeggen dat ik een ander, beter mens ben na deze opleiding. Ik sta anders in de wereld, kijk door een andere bril. Ik heb ontzettend mooie mensen en dieren ontmoet, vrienden voor het leven gemaakt en gelijkgestemden aan mijn leven toe mogen voegen. Ik ben een rijk mens!

Tessa Franken
Homeopathie Hoeksche Waard

Homeopathie studeren vanuit het buitenland

Je leert niet alleen homeopathie op een mooie fijne manier, je leert het ook nog eens van de besten. En dit alles vanuit Tenerife! Ja hoor, ik volg elke les perfect via Skype of Zoom. Ik heb hetzelfde contact met de medestudenten. In de werkgroepjes ben ik er 100% bij.

Lees hier haar volledige ervaringsverhaal >

Christel Heerwegh
Student jaar 2 (2020-2021)

 

Weer zin om aan de slag te gaan!

Wilde even laten weten hoe inspirerend ik de lessen van jaar 3 weer vind. Echt heel gaaf. De puzzelstukje beginnen op de juiste plek te vallen!

Sancha Vieira
Student jaar 3 (2018-2019)

 

Studenten en docenten over de opleiding

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.