Homeopathie en Verloskunde

Voor verloskundigen die in hun dagelijkse praktijk gebruik willen maken van klassieke homeopathie biedt de Homeopathie Academie Nederland in samenwerking met de VV&H een 1-jarige post-HBO opleiding: Homeopathie en Verloskunde. Na afloop van deze opleiding is de verloskundige in staat zelfstandig te functioneren als professioneel verloskundig-homeopaat.

Een breed scala van klachten rond zwangerschap, bevalling en kraambed kunnen effectief, veilig en eenvoudig behandeld worden. Met als resultaat een tevreden moeder en/of kind en minder doorverwijzingen naar de 2e lijn. Homeopathie biedt zeker een extra dimensie aan ons beroep! De opleiding tot homeopathisch verloskundige is een opleiding waar in anderhalf jaar één keer per drie weken een studiedag plaatsvindt, met 4-6u per week thuisstudie. De postHBO-hv kan dus prima worden gevolgd naast het werk in een verloskundige praktijk.

Globale inhoud van de opleiding

Naast verdieping in de filosofie en grondbeginselen van de homeopathie leer je tijdens de opleiding homeopathische geneesmiddelenkennis (Materia Medica) van de belangrijkste homeopathische middelen die je kunt inzetten bij klachten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. De werking, de juiste keuze, dosering en toediening van homeopathische middelen worden zowel theoretisch als praktisch toegelicht door middel van realistische casuïstiek en praktijktrainingsdagen. Onderwerpen die o.a. aan de orde zullen komen zijn; behandeling van zwangerschapsmisselijkheid, dreigende miskraam, hypertensie, problemen bij de bevalling zoals uitblijvende weeën, angsten, naweeën, icterus bij de baby, borstvoedingsproblemen etc. Aan het eind van de opleiding vindt er zowel een theoretische als praktische toets plaats, waarbij je casuïstiek uit je eigen praktijk presenteert.

Let op: de postHBO opleiding Homeopathie & Zwangerschap is geen E-learning

Erkenning

De opleiding is erkend door de beroepsvereniging RING en NVKH. Dat betekent dat je na het behalen van het examen, dat bestaat uit een praktisch en theoretisch deel, erkend zult worden door de beroepsvereniging RING en/of NVKH.

Toelatingseisen

Om de 1-jarige post-Hbo opleiding Homeopathie en Verloskunde te volgen heb je een diploma Verloskunde nodig.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 6-8 uur per week.

Kosten

Meer informatie over de kosten voor deze studierichting vind je hier »

Persoonlijk & eigen tempo

Je bepaalt je eigen tempo en specialisaties en kiest zelf naar wens de verdiepingsopdrachten. Daardoor is de opleiding helemaal toegespitst op jouw leerbehoefte.

Inspirerend & compleet

Het lesmateriaal wordt ondersteund met praktische casuïstiek, inspirerende video's, interessante opdrachten en praktische cases. Het aanvullende verdiepingsmateriaal maakt de opleiding verder compleet.

Altijd dichtbij & praktisch

E-learning betekent online leren, oftewel je hebt altijd je lesstof in de buurt. Je kunt op zowel je computer, tablet als mobiel aan de slag met je studie. Dat is makkelijk!

Webinars & contactdagen

De praktijk komt aan bod door middel van webinars en contactdagen waar dieper op bepaalde thema's, lesstof en vragen ingegaan kan worden.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over het e-learning traject voor de post-Hbo opleiding Homeopathie en Verloskunde. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.