Homeopathie studeren vanuit het buitenland

Ben jij met partner mee vanwege het werk en wil je je voorbereiden op een fantastische baan straks terug in Nederland? Je tijd in het buitenland zinvol besteden? De HAN biedt jou de mogelijkheid om vanuit het buitenland te studeren.

De Homeopathie Academie Nederland biedt een NVKH en daarmee ook ECCH (internationaal) erkende opleiding tot klassiek homeopaat. De humane opleiding op basis van e-learning duurt 4 jaar en 2 maanden stage in Nederland. De veterinaire opleiding op basis van e-learning duurt 4 jaar en 2 maanden stage in Nederland.

Een combinatie van beide, op basis van e-learning is ook mogelijk. Voor beide richtingen geldt een afrondende stage in Nederland.

Nederlands getuigschrift in het buitenland
Heb je een getuigschrift/diploma van een Nederlandse registeropleiding en wil je in het buitenland gaan werken? Dan kun je bij CPION een verklaring in het Engels aanvragen, waarin het niveau van de post-initiële opleiding wordt uitgelegd. Deze verklaring is opgesteld in samenwerking met de Nuffic (Netherlands Universities Foundation for International Cooperation).

Medische Basiskennis

In Nederland is het vanuit de zorgverzekeraars verplicht een diploma Medische Basiskennis (MBK) te behalen. Normalerwijs bieden wij dit integraal aan onze studenten die in Nederland en België wonen. De regels voor de MBK zijn in alle Europese landen wellicht verschillend. Je kunt je hierover informeren en er voor kiezen om je MBK bij terugkomst in Nederland te volgen (duur 6 maanden). Je kunt er ook voor kiezen een erkende MBK opleiding te volgen in het land waar je later aan de slag wilt of zelfs voor beiden kiezen. Je kunt op elk moment in je studie de MBK starten en afronden.

Je bent vrijgesteld voor je MBK wanneer je een BIG erkende opleiding hebt genoten.

Kosten

De kosten voor deze studierichting bedragen:

  • € 2500,00 per collegejaar
    (deze kosten moeten aan het begin van elk volgend jaar worden voldaan)
  • € 400,00 aanschaf van boeken en het ziekteclassificatieprogramma
  • € 550,00 per stageperiode van 2 maanden
    (deze moeten aan het begin van de stageperiode worden voldaan, ook in het geval van een verlenging van de stage)

Over de studierichtingen

Wil je meer weten of de humane of veterinaire opleiding? Je vindt verdere inhoudelijke informatie over deze richting onder ‘Studierichtingen’.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.