Humane homeopathie

Zoek je de geneeswijze die bij uitstek groen, duurzaam, ecologisch verantwoord en effectief is en jouw daarbij een trefzeker toekomst perspectief biedt studeer dan natuurwetenschappelijke klassieke homeopathie aan de HAN.

In de opleiding humane homeopathie word je opgeleid tot klassiek homeopaat en leer je te onderscheiden door welke onderliggende oorzaken de symptomen veroorzaakt worden. Het symptoom wordt veroorzaakt en is dus een gevolg van een diepere oorzaak. Onderdrukken van het symptoom leidt slechts tot grotere problemen in de toekomst. Bij de verschillende oorzaken horen verschillende geneesmiddelgroepen. Tijdens de opleiding leer je deze op een adequate geneeskrachtige wijze in te zetten bij de diverse ziekten. Met het diploma van de Homeopathie Academie in de hand heb je de voorwaarde geschapen voor een bloeiende praktijk met goede resultaten en een dito inkomen.

De homeopathie is een meer dan 200 jaar oude westerse geneeskunst gebaseerd op eeuwige natuurwetten. Naast dat deze geneeskunst al meer dan 200 jaar oud is, kan gesteld worden dat ze zeer up tot date en zeer modern is.

Modern

De natuurlijke homeopathische geneesmiddelen onderdrukken de klachten niet, maar ondersteunen juist de eigen afweer om zelfgenezing te bewerkstelligen. Homeopathische geneesmiddelen kennen geen schadelijke bijwerkingen.

Duurzaam en groen

Dit maakt homeopathie zeer duurzaam, niet toxisch en onschadelijk voor de lever en de nieren, de organen die het anders zwaar te lijden hebben onder de onnatuurlijke chemisch synthetische middelen die de klachten slechts tijdelijk onderdrukken. Homeopathische geneesmiddelen vormen ook geen belasting voor het milieu. Homeopathie is zeer ecologisch, natuurlijk, groen en veilig.

Geen dierproeven

Homeopathische geneesmiddelen worden niet op dieren getest, maar op gezonde mensen. Dieren kunnen immers niet vertellen wat ze voelen, je kunt ze alleen zo ziek maken dat ze vergiftigingsverschijnselen gaan vertonen, dit doen we niet in de homeopathie. Daarbij worden homeopathische geneesmiddelen al meer dan 200 jaar gebruikt in de behandeling van allerlei ziekten en zijn na 200 jaar altijd nog even werkzaam als destijds en dat zonder schadelijke bijwerkingen. Over duurzaam en veilig gesproken…

Natuurwetten en wetenschappelijk bewijs

De werking van homeopathische geneesmiddelen is al meer dan duizendvoudig wetenschappelijk bewezen, ook al wil de media ons doen geloven van niet. De werkzaamheid staat niet meer ter discussie. Daarbij is homeopathie gebaseerd op natuurwetten.

Actie = reactie

De meest basale natuurwet is de 3e natuurwet van Newton. Iedere mens reageert altijd op basis van deze natuurwet die luidt: Op iedere actie uitgeoefend op een levend organisme roept in dat levende organisme een reactie op die exact tegengesteld is richting en even groot in kracht.

Een voorbeeld voor de werkzaamheid van deze wet is: Als ik mijn hoofd stoot krijg ik geen deuk maar een bult. Beter gezegd, ik krijg eerst een deuk (actie) en mijn lichaam maakt er tegengesteld een bult van. Deze natuurwet werkt onder alle omstandigheden en altijd. Als ik pijn heb en ik neem een pijnstiller. Dan is de actie, de werking van de pijnstiller dat de klachten afnemen. Het lichaam reageert met een toename van de pijn. Dit is een natuurwet en het werkt dus altijd zo. Daarom hebben we jaarlijks ongeveer 10% meer reguliere medicijnen nodig. Het onderdrukken roept als reactie een toename van klachten waardoor we meer en zwaardere medicijnen nodig hebben. Het homeopathische geneesmiddel imiteert de natuurlijke symptomen en versterkt deze door de geneesmiddelwerking in feite op kunstmatige wijze. De actie is een kunstmatige door het geneesmiddel opgeroepen kunstmatige geneesmiddelziekte. De reactie van het lichaam op kunstmatige geneesmiddelziekte is precies het tegenovergestelde, de reactie is het herstel van de natuurlijke gezondheid.

Andere minder bekende natuurwetten

De definitie van een natuurwet is dat deze onder alle omstandigheden voor iedereen geldt. Het is een natuurwet dat iedere mens een vader en een moeder heeft. Dit maakt dat erfelijkheid een wetmatigheid is. Het is een natuurwet dat iedere mens een lichaam heeft, zonder lichaam ben je geen mens. Dit maakt dat de menselijke constitutie een uitdrukking is van natuurwetmatigheden. Het is een wet dat een mens leeft en dus een levensloop heeft. De menselijke levensloop is een natuurwet.

Er kan bij een patiënt sprake zijn van erfelijke ziekten, constitutionele ziekten en biografische ziekten. Bij al deze ziektevormen kunnen specifieke homeopathische geneesmiddelen werken en een genezende reactie oproepen.

Kostenbesparing

De kosten in de gezondheidzorg nemen hand over hand toe. Jaarlijks met zo’n 10 a 15 %. Deze kosten zijn naar de toekomst toe niet meer op te brengen . Mede door de tegennatuurlijke onderdrukking van chronische kwalen nemen de chronische ziekten in omvang en ernst meer en meer toe.

Homeopathie is in deze het natuurlijke, duurzame, niet onderdrukkende, levenskracht bevorderende antwoord. Duurzame gezondheid kan alleen bestaan dankzij een goed functionerend immuunsysteem. Homeopathie is een soort van fitness therapie voor het immuunsysteem, het stimuleert het zelf genezende vermogen van de mens en juist daardoor de geneeswijze van de toekomst. De kosten in de gezondheidzorg kunnen door meer gebruik te maken van homeopathie drastisch omlaag gebracht worden. Dit wordt al onderschreven door de WHO. In de ons omringende landen is homeopathie groeiende. In Zwitserland erkend door de overheid en in de basis verzekering opgenomen.

Kosten

Meer informatie over de kosten van deze studierichting vind je hier »

Verkorte opleiding

Wil jij de opleiding sneller doen? We bieden een verkorte homeopathie opleiding voor iedereen die:

  • meer wil weten over de mogelijkheden van klassieke homeopathie
  • al in het bezit is van een MBK diploma
  • al in het bezit is van een PsBK diploma

Omdat je meer tijd overhoudt voor studie kun je de opleiding dan in 4 jaar i.p.v. 5 jaar afronden.

Proefles

Regelmatig organiseren we proeflessen, zodat je zelf een lesdag aan de Homeopathie Academie Nederland kunt ervaren.

Persoonlijk & eigen tempo

Je bepaalt je eigen tempo en specialisaties en kiest zelf naar wens de verdiepingsopdrachten. Daardoor is de opleiding helemaal toegespitst op jouw leerbehoefte.

Inspirerend & compleet

Het lesmateriaal wordt ondersteund met praktische casuïstiek, inspirerende video's, interessante opdrachten en praktische cases. Het aanvullende verdiepingsmateriaal maakt de opleiding verder compleet.

Altijd dichtbij & praktisch

E-learning betekent online leren, oftewel je hebt altijd je lesstof in de buurt. Je kunt op zowel je computer, tablet als mobiel aan de slag met je studie. Dat is makkelijk!

Webinars & contactdagen

De praktijk komt aan bod door middel van webinars en contactdagen waar dieper op bepaalde thema's, lesstof en vragen ingegaan kan worden.
Humane homeopathie opleiding

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.