Over de homeopathie opleiding

Over de homeopathie opleiding

🎉 Al 40 jaar een begrip Nederland 🎉

Geïnteresseerd in mensen en gezondheid? Dan is onze e-learning studie homeopathie op hbo/post-hbo niveau aan de Homeopathie Academie Nederland wellicht iets voor jou. Onze opleiding is al sinds 1983 een begrip in Nederland. Met de e-learning kun je online leren, op ieder moment starten en je eigen tempo bepalen.

Homeopathie studeren kort uitgelegd

Onderscheidend, modern, gedegen

Dat zijn drie kenmerken van de Homeopathie Academie Nederland. Als enige opleiding in ons land gaan wij uit van de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie en werken we op natuurwetenschappelijke basis. Daarbij gebruiken we de modernste onderwijsinzichten. Gedurende deze e-learning op hbo/post-hbo niveau, word je opgeleid tot een professioneel homeopaat en beschik je over alle deskundigheid om succesvol in een homeopathische praktijk te kunnen werken.

Vakken

De HAN biedt vakken als filosofie, psychologie en geneesmiddelleer aan, maar naast theorie besteedt deze homeopathie opleiding ook veel aandacht aan de praktische scholing door middel van stages en praktijkdagen. Een greep uit de andere vakken als persoonlijke vorming, geschiedenis van de homeopathie, posologie, casuïstiek, repertorisatie, medische vakken (MBK), embryologie, psychosociale vakken, praktijkgerichte vakken, voeding, gezondheidsrecht, mens & maatschappij, kennis en structuur, wet- en regelgeving in de gezondheidszorg, samenwerken met andere disciplines, groepsopdrachten en uitgebreide praktijkvoeringsvakken, maken de opleiding compleet. Maak hier kennis met de docenten »

Een gedegen deeltijdstudie van vijf leerjaren maakt je dus tot een volwaardige klassiek homeopaat, geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging Klassiek Homeopaten (NVKH).

De Ziekteclassificatie centraal

In zijn Organon der Geneeskunde geeft Samuel Hahnemann een blauwdruk voor de vorming van toekomstige homeopaten. In zijn befaamde ziekteclassificatie deelt hij verschillende ziektes in categorieën in. Met deze methode kan de klassiek homeopaat alle factoren die aanleiding geven tot ziekte analyseren en vanuit dat inzicht de ziekte behandelen. In onze opleiding gaan wij exclusief uit van zijn baanbrekende ontdekkingen en vooral van zijn ziekteclassificatie. Daarmee zijn wij de enige opleiding op natuurwetenschappelijke basis. Bovendien biedt de HAN als enige opleiding in Nederland ook ruim aandacht aan de Banerji Protocollen de geneesmiddelenvoorschriften van twee Indiase homeopathische artsen: Prasanta en Pratip Banerji. Zij hebben een ongekend grote expertise opgebouwd in de behandeling van allerlei ziekten, waaronder kanker.

Modern

Tegelijkertijd maak je op onze opleiding kennis met e-learning en een modulair onderwijssysteem dat is gebaseerd op de modernste inzichten. Omdat alle docenten ruime praktijkervaring hebben en veelal nog werkzaam zijn in de praktijk, staan zij midden in onze tijd en is de opleiding gebouwd op hun ervaring. In een wereld die duurzaamheid steeds meer op waarde weet te schatten, maak je als afgestudeerd klassiek homeopaat straks gebruik van de meest krachtige en toch mensvriendelijke natuurlijke geneeskunst.

Gedegen

In onze scholing erkennen wij de genialiteit van Hahnemann, vormen wij je in de geneesmiddelenleer, maar ook in filosofie, psychologie etc. Praktijkdagen en stages geven je de nodige praktische scholing. Verder leer je alle vaardigheden aan die je nodig hebt om later succesvol een eigen praktijk te kunnen voeren. Lees meer over de studierichtingen »

Erkenning

De homeopathie opleiding aan de Homeopathie Academie Nederland is erkend door de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en de Beroepsvereniging voor Natuurkundig Werkende Professionals (NWP). De veterinaire opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren (BKHD).

CPION
De homeopathie opleiding aan de HAN wordt erkend door het CPION en is daarmee een SHO-Registeropleiding. Dit kwaliteitskeurmerk houdt in dat de HAN voldoet aan alle criteria die gelden voor post-initiële in Nederland.

Een registratie bij de NVKH zorgt ervoor dat jouw praktijk ook opgenomen wordt in het kwaliteitsregister van RBCZ en onder de vergoedingsregeling van de Nederlandse zorgverzekeraars valt. Bovendien word je erkend wordt door de Belastingdienst.

 

Daarnaast is de opleiding opgenomen in het CRKBO register en is de Medische Basiskennis (MBK) via Con Amore CPION, NWP en SNRO geaccrediteerd.

Internationaal

Vanaf januari 2023 start Homeopathie Academie ook in Japan en in het Japans. Een 4-jarige blended learning opleiding gebaseerd op de 6e editie van de Organon en het boek de Chronische ziekten, beiden geschreven door Samuel Hahnemann. Net als in Nederland, staat de ziekteclassificatie centraal.

Tevens start in Japan de omscholingscursus (3 jaar) voor Japanse collega’s die Kentiaans zijn opgeleid. Deze collega’s willen graag naar Hahnemann werken en kunnen dit middels een intensieve omscholing realiseren. Vanzelfsprekend ontvangen zij na een succesvol afgeronde opleiding een diploma RH/ZC.

Een succesvolle praktijk

Vanaf het derde leerjaar bouw je al aan je eigen praktijk en werk je onder supervisie. Aan het eind van de opleiding moet je minimaal 40 consulten gedaan hebben, wat de basis is voor een succesvolle start van je praktijk. Homeopaten die werken volgens de Ziekteclassificatie en geschoold zijn aan de Homeopathie Academie Nederland (of omgeschoold zijn bij de Stichting Hahnemann Homeopathie) hebben goedlopende praktijken (bron: Nederlandse Vereniging voor Klassiek Homeopaten, NVKH).

Proefles

Regelmatig organiseren we proeflessen, zodat je zelf een lesdag aan de Homeopathie Academie Nederland kunt ervaren.

Studenten en docenten over de opleiding

Over de initiatiefnemers

Ewald StötelerEwald Stöteler kwam al op jonge leeftijd in aanraking met homeopathie en was er gelijk door 'gegrepen'. Vanaf die tijd is hij zich op fulltime basis met de homeopathie blijven bezig houden. Voornamelijk door zijn inspanning zijn de vernieuwende elementen over de homeopathie voor het voetlicht gebracht. Primair als man van de praktijk heeft hij ook al relatief vroeg een begin gemaakt met kennis overdragen door les te geven. Met nu al bijna 20 jaar lesgeven kan hij bogen op een ruime ervaring. De jarenlange ervaring en het vermogen om zaken 'kraakhelder' uit te leggen maken dat de lessen door de studenten als zeer verhelderend ervaren en zeer gewaardeerd worden. In 2020 bracht Ewald het boek Hahnemann's Homeopathy uit in het Engels en het Duits. Dit boek vult een enorme kloof tussen de unieke kennis van Samuel Hahnemann en het begrip ervan, om homeopathie succesvol in de dagelijkse praktijk te kunnen implementeren.

Marja RoozendaalMarja Roozendaal is al ruim 20 jaar praktiserend homeopaat en geeft inmiddels 16 jaar les aan de Homeopathie Academie Nederland. Als mede-initiatiefneemster van de HAN en coördinator stage heeft ze vele studenten intensief en met veel plezier begeleid om ze zoveel mogelijk ervaringen mee te geven voor hun toekomstige praktijk. Kennis en praktijkervaringen zijn immers dé ingrediënten voor een goede praktijk.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.