Over de docenten

Wie zijn de docenten aan de Homeopathie Academie Nederland? We stellen graag een aantal aan je voor.

Ewald Stöteler

Hoofddocent Filosofie

Vanaf al heel jong maakte Ewald kennis met de homeopathie en het heeft hem nooit meer losgelaten. Met een niet te evenaarden focus heeft hij de twee standaardwerken van Hahnemann de Organon en de Chronische Ziekten bestudeerd, bestudeerd en bestudeerd. Uit deze studies heeft hij het classificeren van Hahnemann gedestilleerd en we durven rustig te zeggen dat Ewald als filosofiedocent de enige is die deze kennis tot op de punt en komma nauwkeurig kan uitleggen, toepassen en praktijkgericht presenteert. Hij zorgt dat de kennis van Hahnemann, de ziekteclassificatie, in Nederland maar langzaam maar zeker over de gehele wereld bekend wordt. De HAN is de enige opleiding in Nederland die haar studenten volgens de ziekteclassificatie opleidt. Veel anders opgeleide collega’s, maken de overstap naar de ziekteclassificatie, door specifieke nascholingen bij ons te volgen.

Jeroen Weegink

Docent Filosofie

Marja Roozendaal

Hoofddocent Materia Medica en coördinator stage

Met veel plezier geeft ze les aan de studenten van alle jaren. In de lessen is alles mogelijk; een live consult, opdrachten, plenaire lessen of gewoon toetsen… Vanaf het moment van stage begeleidt ze met veel liefde de studenten, samen met een grote groep stagebegeleiders die verbonden zijn aan de opleiding, tot aan de eindstreep. Een mijlpaal voor iedereen. Ons doel is onze studenten op te leiden tot professionele toekomstige collega’s die stevig en sterk in de praktijk staan om de patiënten met alle mogelijke pathologie goed te behandelen.

Ynette Mulder

Docent Materia Medica

Een docent die flink door de wol geverfd is, een regulier medisch achtergrond heeft dus veel kennis van zaken en een grote praktijk runt. De liefde voor ons vak straalt van haar af en met veel kennis van zaken leert ze de eerste jaars studenten alle basiskneepjes van het vak.

Monique Roggeveen

Docent Materia Medica

Petra Essink

Docent Voedingsleer

Patrick Schriel

Docent Praktijkvoering

Sylvia te Hennepe

Docent Praktijkvoering

Angelique Braspenning

Coaching

Jaap van der Wal

Docent Embryologie

Blij zijn we met Jaap van der Wal, regulier opgeleid, jarenlang werkzaam als anatoom patholoog die de gave bevat naar veelvuldig waarnemen, onderzoek, verbanden leggen en veel meer de taal van het Embryo is gaan spreken. De lessen van Jaap zijn onvergetelijk en bijzonder; een feest voor elke student!

Ruud Swagemakers

Arts voor homeopathie

Ruud werkt al vanaf dag één van zijn homeopathische carrière volgen de ziekteclassificatie. Een goed lopende praktijk is het resultaat. Ruud is ook al zo’n 20 jaar als stagebegeleider verbonden aan de HAN en is als gastdocent verbonden aan de opleiding op het onderdeel ‘eenvoudig medisch handelen’, onderdeel van de Medische Basiskennis.

Roberto Tangel

Gastdocent

Roberto werkt al jaren volgens de ziekteclassificatie en organiseert al zo’n 15 jaar de nascholingen op Sicilië voor collega’s die zich willen bijscholen in de ziekteclassificatie of voor collega’s die net omgeschoold zijn. Aan de HAN verzorgt Roberto de lessen die met de geschiedenis van de homeopathie te maken hebben en leert de studenten te werken met een aantal digitale vakprogramma’s. Praktisch, leerzaam en onmisbaar is de positie van Roberto binnen de opleiding.

Veterinair

Mirjam Kooij

Docent Veterinair

Leonore Nett

Docent Medisch Veterinair

Arianne Janneman

Docent Gedrag Veterinair