Over de docenten

Wie zijn de docenten aan de Homeopathie Academie Nederland? We stellen graag een aantal aan je voor.

Ewald Stöteler

Hoofddocent Filosofie

Vanaf al heel jong maakte Ewald kennis met de homeopathie en het heeft hem nooit meer losgelaten. Met een niet te evenaarden focus heeft hij de twee standaardwerken van Hahnemann de Organon en de Chronische Ziekten bestudeerd, bestudeerd en bestudeerd. Uit deze studies heeft hij het classificeren van Hahnemann gedestilleerd en we durven rustig te zeggen dat Ewald als filosofiedocent de enige is die deze kennis tot op de punt en komma nauwkeurig kan uitleggen, toepassen en praktijkgericht presenteert. Hij zorgt dat de kennis van Hahnemann, de ziekteclassificatie, in Nederland maar langzaam maar zeker over de gehele wereld bekend wordt. De HAN is de enige opleiding in Nederland die haar studenten volgens de ziekteclassificatie opleidt. Veel anders opgeleide collega’s, maken de overstap naar de ziekteclassificatie, door specifieke nascholingen bij ons te volgen. In 2020 bracht Ewald het boek Hahnemann's Homeopathy uit in het Engels en het Duits. Dit boek vult een enorme kloof tussen de unieke kennis van Samuel Hahnemann en het begrip ervan, om homeopathie succesvol in de dagelijkse praktijk te kunnen implementeren.

Jeroen Weegink

Docent Filosofie

Opgeleid aan de HAN en praktijk voerend in Oldenzaal, vindt Jeroen de afwisseling binnen het vak een enorme stimulans en uitdaging. De uitdaging zoekt en vindt hij ook in de filosofielessen, maar Jeroen is multi-inzetbaar, in nood ook inzetbaar als MM docent. Jeroen heeft een regulier medische achtergrond. Als operatie assistent heeft hij jarenlang op de OK gewerkt met de focus op hartchirurgie.

Marja Roozendaal

Hoofddocent Materia Medica en coördinator stage

Met veel plezier geeft ze les aan de studenten van alle jaren. In de lessen is alles mogelijk; een live consult, opdrachten, plenaire lessen of gewoon toetsen… Vanaf het moment van stage begeleidt ze met veel liefde de studenten, samen met een grote groep stagebegeleiders die verbonden zijn aan de opleiding, tot aan de eindstreep. Een mijlpaal voor iedereen. Ons doel is onze studenten op te leiden tot professionele toekomstige collega’s die stevig en sterk in de praktijk staan om de patiënten met alle mogelijke pathologie goed te behandelen.

Ynette Mulder

Docent Materia Medica

Een docent die flink door de wol geverfd is, een regulier medisch achtergrond heeft dus veel kennis van zaken en een grote praktijk runt. De liefde voor ons vak straalt van haar af en met veel kennis van zaken leert ze de eerste jaars studenten alle basiskneepjes van het vak.

Monique Roggeveen

Gastdocent Materia Medica

Monique is gastdocente aan de HAN. Ze geeft met veel liefde MM en inspireert de studenten door vooral ook de theorie levendig te maken met voorbeelden uit haar ruim 25 jaar praktijk ervaring. Monique geeft als basis MM docente, les aan de VV&H de Verloskundige tak van de HAN.

Patrick Schriel

Docent Praktijkvoering

Patrick is trainer en geeft trainingen, coaching, workshops, lezingen en teambuilding in binnen en buitenland. Hij heeft een bekendheid verworven door individuele coachgesprekken, dieper in op de samenwerking, (mis)communicatie en conflicten (uitgesproken of onuitgesproken) . ‘Ik geloof dat mensen veel beter tot hun recht komen wanneer je ze de tools geeft waarmee ze zichzelf kunnen zijn en hierdoor al hun talenten gaan gebruiken. Dit geeft minder stress en veel meer zelfvertrouwen, plezier en energie bij alles wat je doet. Zelfkennis is hierbij cruciaal. Trucjes die niet bij je passen werken vaak averechts en ‘moeten’ veranderen in iets wat je niet bent hou je niet lang vol.’

Sylvia te Hennepe

Docent Praktijkvoering

Sylvia is een DISC gecertificeerde, enthousiaste trainer, coach èn trainingsacteur, met een grote passie voor het ontwikkelen van mensen. Wat haar kenmerkt is haar inlevingsvermogen en haar hart voor deelnemers. Eerlijk, duidelijk, met aandacht voor wat er in het hier-en-nu speelt en met kennis van zaken. Haar sterke betrokkenheid, enthousiasme en openheid wekken vertrouwen.

Angelique Braspenning

Coaching

Leven vanuit mijn intuïtie met hart en ziel… En zo het mooie halen uit de mens… Dat is het motto van Angelique. Na het doorlopen en afronden van de opleiding aan de HAN ervoer ze dat deze verder gaat dan alleen eigen maken van de kennis. Het is ook een persoonlijk ontwikkelproces. Ze wil studenten ondersteuning aanbieden tijdens dit proces door een aanspreekpunt te zijn voor als je ergens tegenaan loopt. Dit kan op het studievlak liggen, in de stageperiode of gewoon op het persoonlijke vlak. Je wordt namelijk homeopaat in heel je zijn... Het mooiste beroep van de wereld!

Jaap van der Wal

Docent Embryologie

Blij zijn we met Jaap van der Wal, regulier opgeleid, jarenlang werkzaam als anatoom patholoog die de gave bevat naar veelvuldig waarnemen, onderzoek, verbanden leggen en veel meer de taal van het Embryo is gaan spreken. De lessen van Jaap zijn onvergetelijk en bijzonder; een feest voor elke student!

Ruud Swagemakers

Arts voor homeopathie

Ruud werkt al vanaf dag één van zijn homeopathische carrière volgen de ziekteclassificatie. Een goed lopende praktijk is het resultaat. Ruud is ook al zo’n 20 jaar als stagebegeleider verbonden aan de HAN en is als gastdocent verbonden aan de opleiding op het onderdeel ‘eenvoudig medisch handelen’, onderdeel van de Medische Basiskennis.

Roberto Tangel

Gastdocent

Roberto werkt al jaren volgens de ziekteclassificatie en organiseert al zo’n 15 jaar de nascholingen op Sicilië voor collega’s die zich willen bijscholen in de ziekteclassificatie of voor collega’s die net omgeschoold zijn. Aan de HAN verzorgt Roberto de lessen die met de geschiedenis van de homeopathie te maken hebben en leert de studenten te werken met een aantal digitale vakprogramma’s. Praktisch, leerzaam en onmisbaar is de positie van Roberto binnen de opleiding.

Veterinair

Leonore Nett

Docent Medisch Veterinair

Leonore heeft een praktijk als dierenarts waar ze met veel plezier werkt. Daarnaast volgt ze homeopathische scholing en nascholing vanuit interesse en zoekend naar tools die ze kan inzetten bij dieren. Leonore is verantwoordelijk voor de puur medische kennis binnen de veterinaire opleiding aan de HAN. De lessen worden in cyclus vorm aangeboden, gedurende 4 jaar en vormen zo de veterinaire MBK (Medische Basis Kennis) die vanzelfsprekend in de opleiding thuishoort.

Wendy Huijsmans

Docent Materia Medica Veterinair

Al van kleins af aan is Wendy liefhebber van dieren, waarbij honden, paarden en kleine landbouwhuisdieren de voornaamste waren in haar jeugd. Nadat ze jaren geleden bij haar eigen hond had gezien wat homeopathie voor hem had betekend, is ze zich er meer in gaan verdiepen en kwam de opleiding Klassieke Homeopathie voor dieren voorbij.Deze heeft ze succesvol afgerond waarna ze aan de slag is gegaan in haar eigen praktijk in Heino. "Zo fijn om te zien wat je kunt bereiken bij dieren." Uiteindelijk heeft ze aan de HAN de opleiding Humaan ook succesvol afgerond en kan ze zowel mens als dier op weg helpen naar gezondheid. Met haar enthousiasme levert ze een positieve bijdrage tijdens de lessen Materia Medica.

Arianne Janneman

Docent Gedrag Veterinair

‘Ooit stond ik voor de klas en gaf ik biologie. Maar door een gebrek aan onderwijsbanen werd ik al snel na mijn afstuderen omgeschoold en kwam ik in een heel andere branche terecht. Maar de liefde voor de twee vakken die ik had gestudeerd, biologie en gezondheidskunde, is altijd gebleven. En toen ik ontdekte dat er een opleiding was die zich speciaal richt op katten en hun gedrag, hoefde ik niet lang na te denken. De kans om delen van mijn oude studie, te weten de gedragsbiologie, de anatomie en de fysiologie, te combineren met katten en die samen te brengen in een nieuwe studie was een geweldige nieuwe uitdaging. Mijn gedragsstudie heb ik inmiddels met veel plezier afgerond.’ Met veel liefde voor het vak, geeft ze haar kennis door aan de studenten van de HAN.

Karin Huizer

Docent Gedrag Paard

Al meer dan 20 jaar werkt, woont en leeft Karin met paarden. Sinds 2007 runt zij haar trainingscentrum Paard Centraal. Karin is opgeleid in verschillende disciplines en heeft haar kennis en ervaring van diverse stromingen gecombineerd tot een eigen mix van (Natural) Horsemanship. Zij geeft en ontwikkelt trainingen en clinics voor 'jong en oud' en combineert dit met haar didactische vakkennis. Karin staat voor een nuchtere trainingsmethode dat met de nodige humor in haar trainingen gaat voor een langdurig en innig partnerschap tussen mens en paard.

Team Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum

Docent Gedrag Paard