Praktische informatie over de opleiding

Wij hebben alle praktische informatie overzichtelijk op een rij gezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je start met de e-learning homeopathie studie aan de Homeopathie Academie Nederland. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die stellen via info@homeopathieacademie.nl

Kosten homeopathie opleiding

De kosten zijn afhankelijk van de richting die je kiest.

Humaan

Humaan (excl. MBK) – € 2.500,00 per leerjaar (gedurende 5 jaar)

Vanzelfsprekend zijn deze bedragen inclusief toetsen, examens, eindgesprekken en stage.

Veterinair

Veterinaire homeopathie – € 2.500,00 per leerjaar (gedurende 4 jaar)

Aanvullende module anatomie, fysiologie en pathologie (verplicht) – € 600 (eenmalig)
Je hebt de keuze om deze medische module in jaar 1 of 2 af te ronden

Indien je al dierenarts bent, dan bedragen de kosten € 2.500,00 per leerjaar (4 jaar) i.v.m. vrijstellingen.

Specifiek aangeboden veterinaire themadagen (2x per jaar) zijn voor studenten van de HAN verplicht en tegen een gereduceerd tarief te volgen.

Combinatie

Basis humane én veterinaire homeopathie € 2.500,00 per leerjaar (gedurende de eerste 2 jaar)

+ € 600,00 voor de veterinaire medische module in jaar 1 of 2.
+ MBK (via Con Amore)

Vanaf jaar 3 en in jaar 4 en 5 betaal je € 3.500,00. Je volgt dan de Humane en veterinair lessen, de E-learninglessen en specialisaties.

Specifiek aangeboden veterinaire-themadagen (2 per jaar) zijn voor HAN-studenten verplicht en tegen een gereduceerd tarief te volgen.

Verloskunde

Verloskunde en homeopathie € 2.500,00 per jaar (gedurende 3 jaar)

Specifiek aangeboden VK-themadagen (tevens erkende homeopathische VK-nascholing) zijn facultatief en voor HAN-studenten tegen een gereduceerd tarief.

De studiebelasting voor de specialisatie Verloskunde bedraagt 6-8 uur per week. Een mooie verdieping en voeding voor jezelf tijdens je verloskundige diensten.

Betaling in termijnen

Het is mogelijk om de studiekosten in meerdere termijnen te voldoen. Bij de Homeopathie Academie Nederland kun je naast betaling in 1 termijn ook in 2 of 4 termijnen je studiekosten betalen. Hiervoor worden wel extra administratiekosten in rekening gebracht.

Boeken

Tijdens je studie maak je gebruik van diverse boeken De totale kosten hiervoor bedragen ongeveer € 400,00, maar daar maak je dan je hele studie gebruik van.

Studiebelasting

De Blended-learning homeopathie opleiding van de Homeopathie Academie Nederland werkt volgens een modulair opgezet onderwijssysteem.

Je kunt in je eigen tempo deze studie volgen en dus ook zelf bepalen hoe snel je door de lesstof gaat. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde studiebelasting, gebaseerd op 1 les in de week ongeveer 15 á 20 uur per week is.

De studiebelasting voor de specialisatie Verloskunde bedraagt 6-8 uur per week.

Vrijstelling

Vrijstelling is mogelijk voor de Medische Basisvakken indien je over een diploma van een BIG erkende afgeronde opleiding beschikt én deze BIG erkenning geldig is.

Verloopt je BIG erkenning, dan ben je genoodzaakt de MBK alsnog te volgen en af te ronden.

Stage

Vanaf het derde leerjaar bouw je al aan je eigen praktijk en werk je onder supervisie. Aan het eind van de Humane opleiding moet je minimaal 40 consulten gedaan hebben, wat de basis is voor een succesvolle start van je praktijk.

Aan het eind van de Veterinaire opleiding moet je minimaal 30 consulten gedaan hebben van drie verschillende diersoorten, wat de basis is voor een succesvolle start van je praktijk.

Aan het eind van de Verloskundige opleiding moet je 35 consulten hebben gedaan (minimaal 6 patiënten met 4 vervolgconsulten), wat de basis is voor een succesvolle start van je praktijk.

Aan het eind van de combi opleiding moet je de voorgeschreven consulten voor beiden hebben gedaan, wat de basis is voor een succesvolle start van je beide praktijken.

Er zijn voor jou als student, geen extra kosten aan de stage verbonden.

MBK (Medische Basis Kennis)

Deze module is verplicht gesteld door de zorgverzekeraars.

  • Heb je een BIG-registratie, dan hoef je deze module niet te volgen.
  • Heb je geen BIG-registratie en wil je vergoed worden door zorgverzekeraars, dan komen er nog additionele kosten bij voor de MBK-certificering.
  • Het behalen van het MBK-diploma valt buiten de HAN. Meer informatie hierover vind je bij onze partner Con Amore, waar onze studenten met veel plezier hun MBK afronden.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.