Praktische informatie over de opleiding

Wij hebben alle praktische informatie overzichtelijk op een rij gezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je start met de e-learning homeopathie studie aan de Homeopathie Academie Nederland. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die stellen via info@homeopathieacademie.nl

Kosten homeopathie opleiding

De kosten zijn afhankelijk van de richting die je kiest en of je de module Medische Basiskennis (MBK) moet volgen. Deze module is verplicht gesteld door de zorgverzekeraars. Heb je een BIG-registratie, dan hoef je deze module niet te volgen. Heb je geen BIG-registratie en wil je vergoed worden door zorgverzekeraars, dan komen er nog additionele kosten bij voor de MBK certificering. Meer informatie hierover vind je bij onze partner Con Amore.

Humaan

Humaan (excl. MBK) – € 2.400,00 per leerjaar

Vanzelfsprekend zijn deze bedragen inclusief praktische dagen, toetsen, examens, eindgesprekken en stage.

Veterinair

Veterinaire homeopathie (incl. anatomie, fysiologie en pathologie) – € 2.700,00 per leerjaar (4 jaar)

Indien je al dierenarts bent, dan bedragen de kosten € 2.400,00 per leerjaar (4 jaar) i.v.m. vrijstellingen

Combinatie

Humane én veterinaire homeopathie – € 3.400,00 per leerjaar (gedurende 5 jaar)

Specialisaties

Verloskunde en homeopathie – 1-jarige opleiding (geen e-learning en excl. MBK) – €2.450,- (bij betaling in 1 termijn)
(i.s.m. de Vereniging Verloskunde & Homeopathie)

Bijdrage lesmateriaal voor hele jaar: €50,-
Inschrijfgeld, inclusief aspirant lidmaatschap VV&H voor een heel jaar bedraagt: €55,-

Verkorte opleiding

Wil jij de opleiding sneller doen? We bieden een verkorte homeopathie opleiding voor iedereen die:

  • meer wil weten over de mogelijkheden van klassieke homeopathie
  • al in het bezit is van een MBK diploma
  • al in het bezit is van een PsBK diploma

Omdat je meer tijd overhoudt voor studie kun je de opleiding dan in 4 jaar i.p.v. 5 jaar afronden.

Betaling in termijnen

Het is mogelijk om de studiekosten in meerdere termijnen te voldoen. Bij de Homeopathie Academie Nederland kun je naast betaling in 1 termijn ook in 2 of 4 termijnen je studiekosten betalen. Hiervoor worden wel extra administratiekosten in rekening gebracht.

Boekenlijst en software

Tijdens je studie maak je gebruik van diverse boeken en het softwareprogramma om de uitwerking volgens de Ziekteclassificatie te doen. De totale kosten hiervoor bedragen € 400,00, maar daar maak je dan je hele studie gebruik van.

Besparing op studiekosten

Je kunt de betaalde studiekosten inclusief verplicht gestelde boeken/lesmateriaal als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. De teruggaaf/besparing is hierdoor circa 25-35% van de betaalde studiekosten. Uiteraard is de hoogte van de teruggaaf/besparing afhankelijk van je eigen (financiële) privé situatie. Voor de voorwaarden verwijzen wij naar de website van de Belastingdienst . Mocht je specifieke vragen hebben of verdere informatie willen dan kunnen wij je in contact brengen met onze adviseur.

Studiebelasting

De e-learning studie homeopathie van de Homeopathie Academie Nederland werkt volgens een modulair onderwijssysteem. Je kunt in je eigen tempo deze studie volgen en dus ook zelf bepalen hoe snel je door de lesstof gaat. Houdt er wel rekening mee dat de gemiddelde studiebelasting, gebaseerd op 1 les in de week ongeveer 15 á 20 uur per week is.

De studiebelasting voor de specialisatie Verloskunde bedraagt 6-8 uur per week.

Vrijstelling

Vrijstelling is mogelijk voor de Medische Basisvakken indien je over een diploma van een BIG erkende afgeronde opleiding beschikt én deze BIG erkenning geldig is. Verloopt je BIG erkenning, dan ben je genoodzaakt de MBK alsnog te volgen en af te ronden.

Stage

Vanaf het derde leerjaar bouw je al aan je eigen praktijk en werk je onder supervisie. Aan het eind van de opleiding moet je minimaal 40 consulten gedaan hebben, wat de basis is voor een succesvolle start van je praktijk. De kosten voor stage zijn inbegrepen.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.