Studierichtingen Homeopathie Academie Nederland

Studierichtingen

De Homeopathie Academie Nederland (HAN) in Almelo is al jarenlang een begrip in Nederland op het gebied van humane homeopathie opleidingen en nascholingen op post-hbo-niveau. Als enige opleiding in ons land gaan wij uit van de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie en werken we op natuurwetenschappelijke basis. Daarbij gebruiken we de modernste onderwijsinzichten. Naast humane homeopathie biedt de HAN diverse specialisaties aan.
Humane homeopathie opleiding

Humane homeopathie

De HAN leidt studenten in de basis op tot humane klassiek homeopaten en is de enige opleiding in Nederland die dit vanuit de ziekteclassificatie doet en op natuurwetenschappelijke basis. Middels e-learning, word je op op Hbo-niveau opgeleid tot een professioneel homeopaat en beschik je over alle deskundigheid om succesvol in een homeopathische praktijk te kunnen werken. Je volgt vakken als filosofie, psychologie en geneesmiddelleer en naast theorie besteedt deze homeopathie opleiding ook veel aandacht aan de praktische scholing door middel van stages en praktijkdagen.

Veterinaire homeopathie

De HAN biedt naast de humane opleiding ook een veterinaire homeopathie opleiding. Net als mensen kunnen dieren flink ziek worden. De kracht van homeopathie ligt in de preventie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar ook als een dier al klachten heeft is homeopathie een uitstekende therapie. Homeopathie bevordert en stimuleert het zelf genezend vermogen van dieren en zorgt dat er veel meer weerstand ontstaat. De veterinaire specialisatie leid je op Hbo-niveau zowel theoretisch als praktisch tot veterinair klassiek homeopaat.
Veterinaire homeopathie opleiding
Combinatie humane en veterinaire homeopathie

Combi humane en veterinaire homeopathie

Wil je humaan en veterinair allebei volgen dan is de gecombineerde studierichting humane en veterinaire homeopathie ideaal. Deze opleiding leidt studenten op tot klassiek homeopaten die zowel mensen als dieren kunnen behandelen volgens de ziekteclassificatie. Je volgt de basis van de humane opleiding, aangevuld met gespecialiseerde veterinaire lessen, casuïstiek van ervaren (gast)docenten.

Homeopathie en Verloskunde

Voor verloskundigen die in hun dagelijkse praktijk gebruik willen maken van klassieke homeopathie biedt de HAN in samenwerking met de VV&H een 1-jarige, post-hbo-opleiding: Homeopathie en Verloskunde. Na afloop van deze specialisatie is de verloskundige in staat zelfstandig te functioneren als professioneel verloskundig-homeopaat. Naast verdieping in de filosofie en grondbeginselen van de homeopathie leer je tijdens de opleiding homeopathische geneesmiddelenkennis (Materia Medica) van de belangrijkste homeopathische middelen die je kunt inzetten bij klachten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed.
Homeopathie en Verloskunde
Studeren vanuit het buitenland

Studeren vanuit het buitenland

De HAN biedt een NVKH en daarmee ook ECCH (internationaal) erkende opleiding tot klassiek homeopaat. Daardoor is het mogelijk om ook vanuit het buitenland onze homeopathie opleiding te volgen. Voor deze richting leer je de theorie binnen onze online leeromgeving en loop je 2 maanden stage in Nederland.

Wil je meer informatie ontvangen?

Ben je net als wij enthousiast over de mogelijkheden die wij bieden om homeopathie te studeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag uitgebreider over de opleiding en hoe jouw persoonlijke leerweg eruit kan zien.