Veterinaire homeopathie

Net als mensen kunnen dieren flink ziek worden. De kracht van homeopathie ligt in de preventie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar ook als een dier al klachten heeft is homeopathie een uitstekende therapie. Daarom biedt de Homeopathie Academie Nederland een specialisatie veterinaire homeopathie aan die je als aparte richting of in combinatie met humane homeopathie kunt volgen.

Homeopathie bevordert en stimuleert het zelf genezend vermogen van dieren en zorgt dat er veel meer weerstand ontstaat. Weerstand tegen de vele ziektes die ons in deze tijd lijken te plagen, maar ook weerstand tegen de soms niet optimale omstandigheden waaronder dieren worden gehouden. Ook ten aanzien van de noodzaak het antibioticagebruik bij dieren aanzienlijk terug te dringen, kan homeopathie (veterinair) een belangrijke rol spelen.

Tijdens de opleiding veterinaire homeopathie op Hbo niveau word je als student niet alleen theoretisch opgeleid, maar ook het praktische gedeelte maakt een belangrijk deel uit van de studie. Naast vakken als homeopathie, filosofie, en Materia Medica (middelenkennis) zullen ook anatomie, fysiologie, pathologie en gedrag van verschillende diersoorten een rode draad vormen door de opleiding. De stage begint in het derde leerjaar. De opleiding en de stage betreffen zowel de huisdieren – zoals hond, kat, paard – als landbouwhuisdieren (veterinair).

De basis

De basis van de homeopathie is de filosofie van Hahnemann. Gebaseerd op de 6e editie van de Organon is de filosofie de rode draad door de hele opleiding. Dit betekent dat de basis, de filosofie, voor zowel veterinaire als humane studenten hetzelfde is. In alle jaren volg je dus de filosofielessen met zowel veterinaire studenten als humane studenten samen.

Specialisatie

Je medische veterinaire lessen zijn vanaf jaar 3 op de dieren gericht, praktisch en interessant.
De specialisatie voor veterinair begint vanaf jaar 3;

  • Je filosofielessen gaan door.
  • Je Materia Medica lessen, dus de geneesmiddelenleer, gaan vanaf dat moment specifiek richting veterinair.
  • Je gaat tevens vanaf jaar 3 de praktische kant op, zowel in leerstof als daadwerkelijk in de praktijk, je werkt vanaf dat moment al met je eigen patiënten.
  • Je gaat de stage in en je doet volop ervaring op.

Erkenning

De homeopathie opleiding veterinair is erkend door de Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren (BKHD). De opleiding kan apart gevolgd worden, maar ook in combinatie met de 5-jarige humane homeopathie opleiding. Je volgt de humane richting, die 5 jaar duurt en vanaf jaar 3 volg je alleen de specialisatie voor veterinair. Dit heeft veel voordelen, waar we je graag over informeren.

Tijdsduur en kosten

De veterinaire opleiding op hbo-niveau duurt 4 jaar. Meer informatie over de kosten van deze studierichting vind je hier »

Persoonlijk & eigen tempo

Je bepaalt je eigen tempo en specialisaties en kiest zelf naar wens de verdiepingsopdrachten. Daardoor is de opleiding helemaal toegespitst op jouw leerbehoefte.

Inspirerend & compleet

Het lesmateriaal wordt ondersteund met praktische casuïstiek, inspirerende video's, interessante opdrachten en praktische cases. Het aanvullende verdiepingsmateriaal maakt de opleiding verder compleet.

Altijd dichtbij & praktisch

E-learning betekent online leren, oftewel je hebt altijd je lesstof in de buurt. Je kunt op zowel je computer, tablet als mobiel aan de slag met je studie. Dat is makkelijk!

Webinars & contactdagen

De praktijk komt aan bod door middel van webinars en contactdagen waar dieper op bepaalde thema's, lesstof en vragen ingegaan kan worden.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.