Daarom homeopathie studeren

Homeopathie studeren vanuit het buitenland

Een ervaring

Mijn naam is Christel, ik ben sinds 2 jaar student aan de Homeopathie Academie Nederland in Almelo vanuit Tenerife. Ja jullie lezen het goed, ik ben Belgisch, woon in Tenerife en volg les aan de Homeopathie Academie in Almelo (Nederland). Dit is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt omdat je op de HAN opgevangen wordt door fantastische mensen, door een super team!

Mijn ervaring met studeren vanuit het buitenland

Eerst maakte ik kennis met Marja, een heel ervaren homeopaat en ook docente aan de HAN. Marja is eigenlijk diegene waar je altijd op kan rekenen en waarbij je altijd met je vragen terecht kunt. Is Marja even niet bereikbaar dan is Marlies er, de opleidingscoördinator, die ook altijd voor de studenten klaar staat.

Ik ben een heel grote dierenvriend en ook dat kwam goed uit. De gecombineerde homeopathie opleiding humaan en veterinair die de HAN aanbiedt was voor mij dé perfecte match. Ik ben geen twintiger meer, heb ook geen medische studies achter de rug, dus ik vertrouwde eigenlijk volledig op de academie om mij te begeleiden. En dat doen ze echt fantastisch. Ik heb een heel goede uitleg gekregen hoe alles in zijn werk zou gaan. Ook de collega’s die ik kreeg en het werkgroepje maakte het alleen nog beter.

De lessen van Marja zijn super, maar dan krijg je ook nog eens les van Ewald Stöteler, filosoof in hart en ziel, homeopaat in hart en ziel. Hij leert je de homeopathie aan de hand van de ziekteclassificatie, beter kan het niet worden. Ook de veterinaire opleiding wordt door ervaren professionele docenten gegeven.

Je leert niet alleen homeopathie op een mooie fijne manier, je leert het ook nog eens van de besten. En dit alles vanuit Tenerife! Ja hoor, ik volg elke les perfect via Skype of Zoom. Ik heb hetzelfde contact met de medestudenten. In de werkgroepjes ben ik er 100% bij.

Er wordt natuurlijk ook getoest, ook dat gaat prima. Natuurlijk moet je er wel iets voor doen, je moet de tijd nemen om te studeren, maar dit is helemaal niet zo moeilijk. De opleiding is zo mooi en spannend dat het je zo meesleept en je vanzelf gaat verder neuzen in al je leerstof. Je leert niet alleen alles over homeopathie maar je krijgt er ook de nodige medische basiskennis bij. De opleiding is echt heel professioneel en heel compleet. Bovendien zo spannend dat leren vanzelf gaat.

Nu begin ik volgend jaar met stage, en ook dat kan vanuit het buitenland. Ik kijk er naar uit, en ik ben er zeker van dat ook dat weer op een fantastische en leerzame manier zal verlopen.

Er is door de Academie en het beter leren kennen van de homeopathie een hele nieuwe wereld open gegaan voor mij, een wereld die ik niet meer zou kunnen of willen missen. Het beste wat mij kon overkomen, bedankt Marja en Ewald, de rest van het HAN-team en collega’s; het is een eer van jullie te mogen leren.

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat homeopathie is, aarzel zeker niet en neem eens contact met ze op, je zult zien er gaat een hele nieuwe wereld open.

Christel
Student jaar 2 – leerjaar 2020-2021

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de e-learning klassieke homeopathie. Bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of misschien ontvang je liever vrijblijvend aanvullende informatie. Laat het ons weten, zodat we jou van de juiste informatie kunnen voorzien.